pofta buna

Zacusca II

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
3-4 kg de vinete, 2 kg de gogosari, ˝ -1 kg de ceapa, 3 kg de rosii, citeva foi de dafin, 1/2 lingurita de piper macinat, 750 ml de ulei, sare

Mod de preparare
Coaceti vinetele, lasati-le sa se scurga, spalati-le si tocati-le obisnuit. Coaceti gogosarii, curatati-i si taiati-i in cuburi mici. Treceti rosiile prin separatorul de seminte, lasati sucul sa se decanteze si folositi numai pulpa. Caliti ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, puneti piureul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au „topit”, potriviti de sare, puneti preparatul in borcane si tineti-le in cuptorul incalzit in prealabil sau fierbeti-le pe baia de aburi 30 de minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: