pofta buna

Vin de coacaze rosii

Posted on: noiembrie 9, 2008

Ingrediente
1 l suc de coacaze, 2 l apa, 1 kg zahar, o lamiie mare.

Mod de preparare
Coacazele se spala bine de praf, se rup de ciorchini si se trec prin masina de suc. Zaharul se dizolva in apa, apoi se pune zeama de lamiie; siropul se fierbe 10 min., ca sa se transforme in zaharuri mai simple care vor fermenta mai repede. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu sucul de coacaze, apoi se toarna in damigene care se vor astupa cu dop de fermentatie. Dupa 4-6 saptamini, vinul se trage in sticle care, apoi se astupa cu dopuri si se pastreaza intr-un loc racoros.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: