pofta buna

Tort cu mere

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
1,5kg mere, 5 lg zahar pudra, 250g zahar tos, 5 oua, 5 lg faina, 300ml apa, frisca si ciocolata pentru ornat.

Mod de preparare
Merele curatate, cu mijlocul scos si lasate intregi se aseaza unul langa altul într-o cratita. Se presara deasupra zaharul tos si se adauga apa. Se da totul la cuptor.
Cand merele fac spuma (cca. 5 min.), se scoate cratita si deasupra se toarna urmatoarea compozitie: 5 galbenusuri, 5 lg zahar pudra si 5 lg faina amestecate bine, apoi amestecate usor cu albusurile batute spuma. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Se rastoarna pe platou (nu imediat dupa ce s-a scos din cuptor), se orneaza cu frisca si ciocolata, sau cu portocale, etc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: