pofta buna

Tort cu crema nes

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
Blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de lamaie, bicarbonat stins cu otet.
Crema: 200 g de unt, 250 g de zahar, 5 oua, o lingura de nes, eventual ciocolata pentru ras deasupra tortului.

Mod de preparare
Se face un blat (vezi reteta Pain d’Espagne). Se taie blatul in doua si se lasa sa se raceasca. Se bat pe abur ouale intregi cu zaharul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca. Se pune nesul. Se amesteca cu untul frecat spuma. Blatul se umple cu crema din care lasam sa si imbracam tortul. Pe deasupra putem presara nes sau ciocolata rasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: