pofta buna

Spanac conservat

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
Spanac, aspirina.

Mod de preparare
Spanacul se spala bine. Frunzele de spanac, fara codite, se oparesc, pe rand, in aceeasi apa clocotita (1/2 l), numai 5 minute (ca sa-i scada volumul), rasturnandu-le incontinuu cu lingura, ca sa ajunga toate in apa vor lasa multa apa, pana cand se termina toate de oparit. O parte din spanac se conserva sub forma de piure (trecut prin masina de tocat, dupa ce s-a racit) si o parte – numai frunze intregi – pentru mancare si carne. Atat piureul, cat si frunzele se aseazã pana la 2/3 din capacitatea borcanelor (pentru 1-2 mancaruri) si restul spatiului se completeaza cu apa in care a fiert spanacul, lasand un spatiu liber de 2 cm pana la gura borcanelor. Spanacul se amesteca, apoi, cu o lingurita cu sucul, pana la fundul borcanelor; deasupra se pune cate o aspirina pentru fiecare borcan de 1 l sau cate 1/2 aspirina pentru borcane de 400-500 ml.
Se leaga si, apoi, se sterilizeazã 30 minute. Spanacul oparit ca mai sus, trecut prin masina sau lasat frunze intregi, dupa ce s-a scurs bine, se poate conserva la congelator mare, in pungi de nylon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: