pofta buna

Sirop de mure sau coacaze rosii de padure (merisoare)

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
Mure bine coapte sau coacaze, 1 kg zahar pentru fiecare litru de suc .

Mod de preparare
Murele bine coapte (negre) sau coacazele, se spala de praf, la un jet de apa.Se pun intr-o oala smaltuita cu apa rece (sa depaseasca nivelul lor cu cca 7-8 cm) si se lasa sa fiarba 30-40 minute.Apoi oala se ia de pe foc, lasind-o acoperita la rece, 48 ore.Sucul se strecoara prin strecuratoare, pe care s-a asezat un tifon dublu, udat si bine stors (astfel va trece sucul mai repede), presind fructele bine cu mina. Zahar se pune 1 kg pentru fiecare litru de suc realizat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: