pofta buna

Dulceata de coacaze rosii sau albe

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
1 kg zahar,1 kg coacaze rosii, 30-50 ml zeama de lamiie, 1/2 l apa.

Mod de preparare
Dulceata se face din coacaze rosii, sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte.Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cintarit, dupa ceboabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata simburii.Simburii se scot cu o scobitoare sau cu o sirma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par.Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel,fara sa se lege prea mult.Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult.Siropulva fi in cantitate mare, dar cind se va raci, se va gelifica, formind o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: