pofta buna

Delicatese de legume

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
5 kg de rosii, 3 kg ardei gras si 1 litru de ulei

Mod de preparare
Spalati separat legumele, lasati-le sa se zvinte, apoi taiati-le in felii potrivit de subtiri. Pregatiti sa aveti la indemina sticle de 500 ml ori borcane de 400 ml, pe care le-ati spalat si limpezit foarte bine, le-ati „fiert” chiar 10 minute intr-un vas mare, puse cu apa rece, apoi le-ati lasat sa se zvinte foarte bine. Puneti uleiul la incalzit, adaugati o farfurie plina cu rosii si un pumn de ardei. Lasati legumele sa se caleasca in uleiul fierbinte, amestecindu-le cu o lingura de lemn. Cind s-au patruns, dupa 5-7 minute, puneti-le fierbinti in sticle, presati-le si repetati operatia cu alta cantitate. Uleiul ramas in vasul de preparare puneti-l peste legume si legati sticlele cu celofan. Asezati-le in camara.

Servire
Folositi aceasta conserva cu gust proaspat la preparatele iernii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: