pofta buna

Crema de zahar ars pentru foi

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
200 g zahar, 200 g unt, 50 g faina, 250 ml lapte, un pachetel cu zahar vanilat, 15 ml rom.

Mod de preparare
100 g zahar se caramelizeaza intr-o craticioara de 1/2 l.Cind se formeaza putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasind-o sa se raceasca 3-4 minute.Apoi se adauga tot untul care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte.Se fierb la foc mic, ca sa se topeasca caramelul.Intre timp, intr-o olita, se amesteca faina cu restul de lapte, adaugat cite putin si frecind compozitia cu dosul lingurii, pe marginea olitei ca sa nu ramina cocoloase.Cind s-a omogenizat untul cu zaharul ars,\ si a dat in clocot, se adauga laptele cu faina in suvoi continuu amestecind incontinuu pina cind se ingroasa; se obtine o crema moale si neteda.Cind se ia de pe foc, se pune vanilia si o lingura cu rom si se intinde, dupa ce s-a racit, intre foile coapte.Crema se intareste, cind se raceste si daca este moale, fragezeste mai bine foile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: