pofta buna

Crema de vanilie caramelizata

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
1 litru lapte, 1 baton vanilie, 8 oua, 13 linguri zahar

Mod de preparare
Se pune la fiert intr-o oala laptele cu vanilia si 8 linguri de zahar, se lasa sa dea in citeva clocote. Intr-un castron se bat bine ouale, apoi se toarna laptele, putin cite putin, amestecind continuu. Restul de zahar se caramelizeaza (fara a se innegri) intr-o cratita. Se apleaca cratita pe toate partile, pina se imbraca uniform cu zahar caramelizat si se lasa sa se racoreasca. Compozitia se strecoara si se pune in cratita imbracata cu zahar caramelizat, se acopera si se introduce in alta cratita mai mare cu apa clocotita. Se da la cuptor la foc mic cca 45-50 minute. Se incearca cu un pai, daca paiul iese curat, crema este gata. Se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, apoi se desprinde usor pe margini cu un cutit si se rastoarna pe o farfurie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: