pofta buna

Crema de cacao sau ciocolata

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
4 galbenusuri sau 2 oua intregi, 140 g zahar, 20 g unt, 50 g cacao sau 100 g ciocolata de menaj, o lingura rom, un pachetel cu zahar vanilat, 4 linguri apa sau lapte pentru galbenusuri si 2 linguri apa sau lapte pentru oua intregi.

Mod de preparare
Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l, se freaca ouale cu zaharul, 1-2 minute, apoi se dilueaza cu lichidul si se bat 10 minute, cu telul inoxidabil, in forma de para, deasupra unui vas cu apa clocotita pe care sa-l acopere ca un capac.Cind se ia de pe foc, se adauga imediat cacaua, neaparat cernuta prin sita de sirma inoxidabila, sau ciocolata, rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia; se amesteca bine cu telul, pina cind compozitia se omogenizeaza complet, apoi se raceste pe un vas cu apa rece.Dupa aceea se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moale si se bate cu telul in forma de para numai in unt, pina cind acesta se farimiteaza bine, si, treptat, toata crema adera la el; se pune si restul de unt la fel, amestecind cu telul circular sau cu mixerul, pina cind toata crema fiarta se incorporeaza in unt si se omogenizeaza, capatind un aspect de alifie; pentru aroma, se pune romul si vanilia.Daca este nevoie, crema se poate repara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: