pofta buna

Cozonac Trandafir (II)

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
faina (300 g), galbenusuri (3), zahar (1 lingura + 100 g), untdelemn (1 lingura), drojdie de bere (15 g), sare (un virf de cutit), lapte (1 1/2 pahar), unt (100 g), rom (1 lingura), vanilie, coaja de lamiie.

Mod de preparare
Se face un aluat, amestecind drojdia cu laptele si zaharul, apoi, treptat, galbenusurile frecate cu sare, faina, untdelemnul, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se framinta bine si se lasa la dospit o ora. Se intinde pe planseta o foaie din aluat, se unge pe deasupra cu untul, frecind in prealabil cu zaharul pina devine ca o spuma. Se ruleaza foaia si se taie in 7-8 bucati, care se aseaza in forma dupa indicatiile date la Cozonac “trandafir” I. Se coace la fel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: