pofta buna

Compot din piersici, caise, pere

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
4-5 kg fructe (de un singur fel sau amestecate), 1 kg zahar, 3 l apa, vanilie.

Mod de preparare
Fructele curatate de coaja si de simburi si taiate in jumatati sau sferturi (perele) se asaza suprapuse, in borcane, cu partea bombata in sus.Siropul rece se toarna peste ele, cit sa le cuprinda, pina la 2-3 cm sub gura borcanelor, ca sa ramina loc sa se dilate lichidul la fiert.Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. Daca piersicile si caisele, mai tari, se pun intregi, sint necesare borcane mai mari, deoarece ramine mult spatiu gol intre ele.Se pot opari in sirop clocotit , un minut, ca sa intre mai bine in borcane.In restse procedeaza ca mai sus.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: