pofta buna

Compot dietetic de prune, coarne, cirese sau visine

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
Prune,coarne,cirese sau visine, cite 100 g zahar pentru fiecare kg de fructe.

Mod de preparare
Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100g la 1 kg fructe), se amesteca si selasa cca 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea).Apoi, se pun in borcane pina sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele , fara a mai adauga apa.Borcanele se leaga si, se sterilizeaza 30 minute.Fructele vor lasa suficient lichid, incit vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si scad in borcan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: