pofta buna

Compot de dovlecei

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
2 kg dovlecei, 1 kg zahar, 100 ml otet, apa, 2 plicuri zahar vanilat, o lamaie, conservant,

Mod de preparare
2 kg de dovlecel se taie cubulete mici si se pun intr-o solutie de 100 ml otet si apa cat sa-i acopere. Se lasa 2-4 ore. Se scurg si se pun la fiert cu o solutie de: 1,750 ml apa, un kg de zahar, un plic de zahar vanilat. Se lasa pana cand dovlecelul devine sticlos. Se ia de pe foc. Se adauga un pliculet de zahar vanilat si o lamaie taiata cubulete: jumatate curatata, jumatate cu coaja. Se pune in borcane, se adauga un varf de cutit conservant. Se capseaza borcanele si se pun la dust/ sterilizat/ fiert aproximativ 20- 30 de minute. Se lasa pana se racesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: