pofta buna

Cirese confiate

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
1 kg cirese (curatate de simburi) cu pulpa mai tare,1 kg zahar si o lamiie mare sau 700 g zahar si 300 g glucoza (sirop viscos).

Mod de preparare
Ciresele (fara simburi) intregi sau rupte in jumatati, impreuna cu zaharul, zeama de lamiie sau glucoza se pun in cratita de dulceata, amestecindu-le usor, prin rasturnare, de citeva ori. Se lasa 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe, apoi cratita se pune pe foc (nu direct pe flacara la aragaz), fierbindu-se ca orice dulceata, pina cind plutesc ciresele in tot siropul, pina la fundul cratitei.Calduta, dulceata se pue in borcane care se vor lega cu celofan simplu si se vor pastra in camara.Pe parcurs, siropul scade.Ciresele se pot adauga la diferite preparate dulci (creme, sarlote etc).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: