pofta buna

Budinca de spanac cu slanina afumata

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
1 kg spanac, o lingurita ceapa rasa, 50 g faina, 100 g franzela, 100 g slanina afumata, 250 ml smintina, 150 ml suc de rosii, un virf de cutit piper, 150 g brinza telemea, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.

Mod de preparare
Dupa ce s-a spalat, spanacul se fierbe, 5 minute si, apoi, se lasa in strecuratoare pina se raceste.Slanina, taiata cit mai marunt, se caleste la foc mic, pina cind capata culoare aurie, apoi se ia de pe foc, se pun usturoiul taiat marunt si ceapa rasa (se poate si fara) si imediat se adauga spanacul scurs.Franzela se inmoaie cu sucul de rosii pina cind il absoarbe in intregime.Spanacul rece impreuna cu franzela nestoarsa se trec prin masina de tocat.La tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, brinza rasa, nedesarata, piperul si o lingurita cu virf de marar taiat marunt, amestecindu-se bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma, amestecind cu telul, prin rasturnare, de 8-9 ori si se desarta in forma de cca 2l dinainte tapetata.Se introduce in cuptorul bine incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pina cind budinca se rumeneste frumos.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda, daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: