pofta buna

Bomboane cu grilaj

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
150 g zahar, 100 g frisca nebatuta, 200 g nuci macinate, 200 g serbet de cacao pentru glasat.

Mod de preparare
Intr-o tigaie smaltuita se caramelizeaza zaharul. Cind apare putina spuma deasupra, se ia tigaia de pe foc. Dupa ce s-a racit putin, se adauga frisca nebatuta si se amesteca in continuare, la foc mic, pina cind se omogenizeaza (daca se pune frisca cu laptele in caramelulfierbinte, acestea se brinzesc), apoi se pun nucile si se amesteca, pina se incorporeaza bine. Tigaia se ia de pe foc si cit compozitia este calduta, se modeleaza intre palme un sul de 2 cm grosime care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucata se formeaza, intre palme, cite o bila care, apoi, se aseaza pe un platou. Bomboanele se lasa sa se intareasca 2-3 ore, apoi se glaseaza cu serbet de cacao si se pastreaza intr-o cutie, in rinduri suprapuse.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: