pofta buna

Aluaturi care se desfac in foi (VII)

Posted on: Noiembrie 9, 2008

Ingrediente
a) 100 g faina se amesteca cu 100 ml untdelemn, obtinindu-se o pasta.
b) 300 g faina, 100 ml untdelemn, 120 ml apa, un ou, o lingurita rasa praf de copt, o lingurita rasa de sare, coaja de lamiie.

Mod de preparare
Intr-un castron, se pun apa , untdelemnul, oul intreg, sarea, coaja de lamiie, si, la urma, faina cu praful de copt; se amesteca bine cu lingura si apoi se framinta cu mina 3-4 minute. Aluatul se pune pe masa, se intinde in foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime pe care se intinde pasta de untdelemn si faina; se impatureste dupa exemplul de la varianta IV. Aluatul se lucreaza foarte usor si se desface in foi. Se intinde in foaie de 4-5 mm din care se fac rulouri, umplute cu fructe sau brinza de vaci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: