pofta buna

Uscaturi vanilate

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Zahar pudra (100g), unt (100g), faina (170g), zahar vanilat (3 pachete).

Mod de preparare
Cu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si mirodeniile, cat mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La sfarsit se framanta putin cu mana. Daca aluatul nu este suficient de tare se da la rece. Se intinde apoi o foaie groasa de 7 mm si se taie diferite forme. Se ung cu albus batut si se presara deasupra nuci tocate si zahar tos. Pentru un aspect mai placut, nucile se pot da prin putin colorant alimentar, rosu sau verde (nu prea pronuntat). Se coc pe tava presarata cu faina, la foc potrivit, 10-15 minute, sa nu se rumeneasca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: