pofta buna

Tort caramel

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Pentru crema avem nevoie de: 8 oua mari, 200g zahar, 1 litru lapte, 1 plic zahar vanilat, 150g zahar tos pentru caramel.
Pentru blat avem nevoie de: 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 6 lg apa, 1 plic praf de copt.

Mod de preparare
Intr-o cratita smaltuita de 3 litri caramelizam zaharul pana face putina spuma la suprafata, luam cratita de pe foc si o rotim in asa fel incat sa tapetam tava pana la jumatate, apoi o lasam sa se raceasca.
Separat, intr-un castron, frecam spuma ouale cu zaharul si vanilia, apoi adaugam treptat laptele rece. Turnam compozitia in cratita cu zaharul caramelizat si pregatim blatul.
Batem albusurile spuma, apoi adaugam alternativ zaharul si apa. Frecam galbenusurile cu praful de copt, le adaugam peste albusuri, apoi adaugam si faina.
Turnam compozitia peste crema din cratita, fara sa amestecam, si, dam totul la cuptor pentru cca. 45 min., la foc potrivit. Crema si blatul se vor coace in acelasi timp. Verificam daca crema s-a copt tinand cratita putin inclinata. Lasam tortul sa se raceasca in cratita in care s-a copt.
Asezam un platou deasupra cratiei si rasturnam tortul, apoi il ornam. Pentru ornat avem nevoie de: frisca si ciocolata sau trandafiri din fondant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: