pofta buna

Supa de legume cu costita afumata

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Morcov (3 buc.), telina (1 buc.), ceapa (2 buc.), varza (2-3 foi), rosii (2-3 buc.), mazare (100-150 gr.), sare, piper, apa (2 l), untdelemn (70-80 gr.), costita afumata (100-150 gr.), usturoi (2-3 catei), cascaval (100 gr.), macaroane (40-50 gr.).

Mod de preparare
Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa sa se fiarba la foc potrivit impreuna cu bucata de costita. Cand totul este bine fiert, se scoate costita si se taie patratele; macaroanele, care au fost fierte separat, se taie in bucatele si se introduc in supa odata cu mazarea si costita. Dupa cateva clocote, se adauga rosiile curatate si taiate felii sau bulionul. Cand supa este fiarta se potriveste gustul cu usturoi pisat si sare.

Servire
La masa se serveste cu cascaval ras pe deasupra.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: