pofta buna

Supa de fasole tucara

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Slanina (100-150 gr.), morcov (1 buc.), patrunjel (1 radacina), ceapa (1 buc.), untdelemn (60-70 gr.), faina (1/2 lingura), rosii (2-3 buc.), smantana (150 gr.), sare, fasole tucara (1/2 kg.), marar (1 legatura).

Mod de preparare
Se curata zarzavatul, se spala, se rade pe razatoare, apoi, impreuna cu apa, se aseaza totul la foc. Dupa citeva clocote, se introduce fasolea curatata, spalata si rupta in doua sau trei bucati. Cind totul este fiert, se adauga faina amestecata cu putina apa rece. Rosiile se oparesc pentru a inlatura mai usor pielitele si simburii, apoi se taie felii subtiri si se adauga in supa odata cu 3/4 din grasime, in care s-a calit slanina taiata bucatele. Dupa citeva clocote, supa este gata.

Servire
Intr-un castron se pune smintina sau iaurtul, se amesteca bine, apoi se toarna supa fierbinte. Pe deasupra se pune restul de untdelemn si se presara mararul tocat marunt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: