pofta buna

Supa de chimen

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Morcov (2 buc.), patrunjel (1 radacina), pastarnac (1 buc.), cartofi (1 buc.), untdelemn (100 gr.), faina (1 lingura), sare, apa (2 l), chimen (2 linguri).

Mod de preparare
Se curata zarzavatul, se spala si se pune cu apa la fiert, iar cind este foarte bine fiert, se strecoara zeama. Se topeste grasimea, se adauga faina, apoi chimenul, care a fost usor pisat pentru a da un gust bun. Se amesteca bine, apoi se pun 2-3 linguri de supa si, dupa citeva clocote, se rastoarna in oala. Se mai lasa sa fiarba la foc potrivit 15-20 min. Se potriveste de sare. Fiarta cu un os sau cu zeama de carne supa devine mai gustoasa si mai hranitoare.

Servire
Se serveste la masa cu crutoane de piine prajita

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: