pofta buna

Supa crema de dovlecei

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Dovlecel (3-4 buc.), ceapa (2 buc.), unt (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1 pahar), oua (2 buc.), sare, apa (2 1/2 l), smantana (100-150 gr.), oase (2-3 buc.).

Mod de preparare
Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In aceasta zeama se introduce ceapa curatata si taiata felii subtiri si dovleceii curatati, taiati in bucati nu prea mari si inabusiti in grasime. Se lasa sa fiarba
la foc potrivit. Faina se amesteca cu laptele caldut si se introduce in supa, apoise mai lasa sa fiarba 30-35 min. dupa care se trece totul prin sita. Se bate cu galbenusurile de ou si se presara verdeata tocata marunt.

Servire
Se serveste la masa cu smantana si cu crutoane din paine prajita.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: