pofta buna

Savarina cu portocala

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
3 linguri cu virf de zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 2 oua, 3 linguri de apa calda, 3 linguri de vin alb dulce, 3 linguri pline cu faina, o cutie praf de budinca, 1/4 lingurita praf de copt. Pentru sirop: 5 portocale, 4 linguri de zahar, 3 linguri de vin alb, o portocala pentru decor

Mod de preparare
Imbracati fiecare forma de savarina cu zahar ars, acoperindui-i si peretii. Intr-un castron, frecati ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pina cind compozitia se albeste. Adaugati vinul alb, faina, praful de budinca, praful de copt si amestecati totul bine. Turnati compozitia in formele imbracate in caramel si coaceti-o 30 de minute. Scoateti sucul celor 5 portocale, amestecati-l cu vinul alb, dulce si cu 100 g de zahar. Faceti un sirop pe care il fierbeti 5 minute. Scoateti savarinele si lasati-le sa se imbibe in acest sirop. Taiati-le capacele, sub care puneti cite o felie de portocala pudrata cu zahar.

Anunțuri

1 Response to "Savarina cu portocala"

Abia astept sa fac savarine de sarbatori! Voi incerca aceasta reteta.
Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: