pofta buna

Rulada cu mac

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
1 kg de faina, 2 pahare lapte, 2 oua, 1 pahar zahar, 100-150 g unt sau margarina, 3/4 lingurita sare, 30 g drojdie. Pentru umplutura se iau 400 g mac, 1 pahar zahar sau miere

Mod de preparare
Se prepara aluatul ca cel din reteta „Chifle dulci”. Macul se pregateste separat astfel: se toarna macul in apa clocotita, se lasa sa dea un clocot, se scurge printr-o sita deasa, se amesteca cu zahar, se da de 2-3 ori prin masina de tocat carne, sau se freaca cu piulita. Apoi se amesteca macul cu oua crude. Este bine sa se adauge nuci sau migdale tocate. In loc de zahar se poate pune miere. Cind aluatul este gata, se intinde pina ajunge la grosimea de 1/2 cm, se pune peste el macul pregatit dinainte, se netezeste si se rasuceste aluatul in forma de sul. Rulada se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, cu marginea in jos, se mai lasa sa creasca, se unge cu ou, se impunge in citeva locuri cu o surcica si se coace in cuptor fierbinte 25-30 minute. Pentru aroma se poate adauga in aluat praf de vanilie sau coaja rasa de lamiie.

Servire
Rulada se serveste taiata felii si presarata cu zahar pudra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: