pofta buna

Rulada cu crema de visine

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Blat: 4 oua, 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina, o lingura de cacao, un pachetel de praf de copt, margarina pentru uns tava.
Crema: 1/2 l de lapte, 3 oua, 150 g de zahar, 3 linguri de faina, 200 g de visine congelate, margarina cat o nuca.

Mod de preparare
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce sa albesc. Se adauga faina, cacao, praful de copt si albusurile batute spuma tare. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna compozitia si se coace 50 de minute la foc mic. Se scoate blatul pe un servet de bucatarie umed si se ruleaza. Visinele se decongeleaza, pastrandu-se sucul. Se separa cele 3 oua. Un sfert de litru de lapte si sucul visinelor se pun la fiert intr-un vas cu fund dublu sau pe plita. Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu faina, apoi rezultatul se subtiaza cu celalalt sfert de litru de lapte. Cand vasul de pe soba da in clocot, adaugam compozitia cu galbenusuri. Amestecam continuu sa nu se faca cocoloase. Cand s-a ingrosat suficient, luam de pe foc, punem cele 3 albusuri batute spuma, margarina cat o nuca si visinele scurse. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Desfacem blatul, il ungem cu crema si rulam la loc. Se poate orna cu frisca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: