pofta buna

Prajitura cu mere si glazura de albus

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Blat: 200 g unt, 200 g zahar, un ou, un galbenus, praf de copt, zeama unei lamai, 300 g faina

Mod de preparare
Se amesteca bine untul cu zaharul si oul. In acesta compozitie se adauga zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se lasa 10 min sa se odihnesca coca apoi se intinde in tava tapetata cu faina. Se coce 10 min la foc potrivit. Merele se rad si se pun la calit impreuna cu zaharul. Dupa ce a scazut lichidul lasat se adauga grisul si untul rece. Se pun peste aluatul din tava. Se coace la foc potrivit 35 min. Se bat albusele spuma tare cu zaharul si se adauga nucile macinate amestecand usor. Se toarna peste prajitura si se mai tine 15 min la cuptor. Mod de servire Rece se taie patrate. Se serveste la o cafea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: