pofta buna

Prajitura cu gratii

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente:
Unt (500 g), zahar pudra (300 g), ou (1), galbenusuri (5), faina (320 g), sare (1 virf de cutit), nuci (200 g), albusuri (4), coaja de lamiie, zeama de lamaie.

Mod de preparare
Se freaca faina cu untul adaugind pe rind si celelalte ingrediente. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti egale. Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra se toarna crema obtinuta din galbenusurile frecate cu zaharul, coaja si zeama de lamiie, la care se adauga nucile si albusurile batute spuma. Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se aseaza peste umplutura, in forma de gratii. Se coace in cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: