pofta buna

Prajitura cu ciocolata si nuca

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente si preparare
Aluat: 1 ceasca faina, 1 ceasca cacao, 1 lingurita praf copt, 1/21 lingurita bicarbonat, 1 ceasca nuca taiata marunt, 125 g unt, 200 g ciocolata menaj rupta bucatele, 1 ceasca zahar fin, 2 oua batute usor, 1/3 ceasca smintina, 1/3 ceasca nuci taiate (optional)
Glazura: 150 g ciocolata menaj rupta, 1/21 ceasca smintina intr-un castron se pun faina, cacao, praf copt, bicarbonatul si nucile si se face o adincitura la mijloc. Untul si ciocolata se pun intr-un vas jena sa se topeasca la baie de aburi si se amesteca pina ce se face o crema neteda. Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza amestecind zaharul, ouale si smintina. Apoi se bate bine cu telul pina se ingroasa. Se toarna amestecul de ciocolata in castronul cu restul ingredientelor si se amesteca cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava cu hirtie. Se incinge cuptorul si se coace 40 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Glazura: se pune ciocolata la topit tot pe baie de aburi amestecind intr-una. Se ia de pe foc, se lasa 2 minute , se incorporeaza smintina si se bate cu telul pina se ingroasa si devine lucioasa. Se toarna calda peste prajitura racita si se presara nuci zdrobite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: