pofta buna

Prajitura cu branza de vaci si piersici

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
700 g piersici/nectarine, taiate felii, 125 g zahar tos, 100 g gem de caise, incalzit si trecut prin sita, 100 g biscuiti digestivi, sfaramati, 25 g migdale, macinate, 500 g branza de vaci, proaspata, 4 linguri smantana, 2 oua mari, separate, 50 g unt, 1 lingura amidon, 2 lamai, sucul si coaja rasa

Mod de preparare
Ungeti si tapetati cu hartie baza si marginile unei forme de copt (cu diametrul de 20 cm). Topiti untul si adaugati biscuitii si migdalele; amestecati bine si presati amestecul intr-un strat, pe baza formei.
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200ºC. Frecati branza de vaci, trecuta prin sita, cu galbenusurile, sucul si coaja rasa de lamaie, smantana si amidonul, pana ce amestecul devine cremos. Bateti albusurile pana devin spuma. Incorporati treptat zaharul si continuati sa bateti albusurile pana ce spuma este tare si lucioasa. mestecati cele doua compozitii si turnati amestecul in forma, peste stratul de biscuiti. Neteziti suprafata cu dosul unei linguri. Dati la cuptor timp de 50-60 minute. Lasati sa se raceasca in forma si dati la frigider timp de 1 ora. Scoateti prajitura din forma si deasupra aranjati fructele. Incalziti gemul si turna-ti-l peste prajitura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: