pofta buna

Prajitura Alba ca Zapada

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Pentru crema: 1/2 lapte, 3 linguri faina, 1 pachet margarina (Unirea), 300 gr. zahar pudra, o lamiie mare.
Pentru foi: 3 oua, 5 linguri zahar pudra (100 gr.), 5 linguri ulei, 2 linguri lapte,

Mod de preparare
Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o pasta care se desprinde de pe tel, dupa care se lasa la racit. In acest timp se freaca un pachet de margarina cu 300 gr. zahar pudra peste care se adauga pasta rece. Se rade o lamiie pe razatoarea cu ochiuri mici, se stoarce de zeama si se adauga coaja si zeama in pasta de mai sus.
Folie: Se freaca bine 3 oua cu 5 linguri de zahar pudra (100 g), se adauga 5 linguri de ulei, 2 linguri lapte si o lingurita amoniac nestins, un praf de sare si faina cat sa formeze o coca nu prea tare. Aceasta coca se imparte in trei, fiecare parte se intinde in foaie care se coace pe spatele tavii unse, la foc potrivit. Foile se inteapa cu furculita, din loc in loc, pentru a impiedica umflarea acestora. Durata de coacere este de 2-3 minute pentru fiecare foaie. Asambalrea: Se asaza o foaie pe un suport de marimea foii, se pune o jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie si cealalta parte de crema dupa care urmeaza a treia foaie pe care o pudram bine cu zahar pudra. Se pune peste prajitura o coala alba de hirtie si o greutate (nu prea mare). Se tine la rece pina a doua zi.

Mod de servire
A doua zi, se taie prajitura in patratele sau romburi si se serveste pe platou. Dupa preferinta, se pune cacao intr-una dintre foi (cea din mijloc).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: