pofta buna

Placinta din aluat frantuzesc cu mere calite

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Umplutura: 1 1/4 – 1 1/2 kg mere, 50-100 g zahar, 30-50 g unt sau untdelemn, 1/2 lingurita scortisoara macinata.

Mod de preparare
Foile se coc separat. Merele, curatate de coaja si rase prin razatoarea cu gauri mari sau taiate in felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata de cca 3 l, se presara cu zahar dupa gust, apoi se adauga untul, scortisoara si se lasa la foc mic, acoperite (nu direct pe flacara), sa-si lase zeama si sa se moaie (apa nu se pune deloc), amestecind din cind in cind in cratita ca sa nu se prinda. Dupa 10 minute, cratita se descopera ca sa se evapore apa. Merele nu trebuie sa se terciuiasca si nici zeama sa fie secata ca la marmelada. Dupa ce s-au tinut la rece, merele se distribuie uniform pe foaia de placinta coapta, apoi se acopera cu a doua foaie. Placinta se pudreaza cu zahar si se taie in patrate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: