pofta buna

Placinta cu mere II

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
1 kg faina, scortisoara macinata, 200 g unt, cuisoare macinate, 150 g migdale, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 100 g stafide, 300 ml lapte, 1,2 kg mere, 50 g pesmet, 120 g zahar, 2 oua

Pregatire
Din faina cu oua, sare, laptele caldut si unt se prepara un aluat usor (strudel) din care se formeaza 20 painisoare si se lasa la odihnit 20 minute. Se curata merele, se indeparteaza semintele si se taie in felii subtiri. Migdalele se inmoaie in apa fierbinte se curata de coaja si se taie marunt. Stafidele se spala bine, coaja de lamaie se rade pe razatoare.

Preparare
Feliile de mere se condimenteaza cu zahar, stafide, coaja de lamaie rasa, scortisoara si cuisoare, se pun la inabusit si se amesteca cu jumatatea din cantitatea de migdale. Tava se unge cu unt, se intinde aluatul, se presara cu pesmet, fiecare a doua foaie se unge cu umplutura de mere. Se aseaza foile una peste alta, se presara cu unt topit si cu migdalele ramase. Marginile se preseaza putin sa acopere umplutura.
Se coace in cuptor la temperatura moderata. Caldut se portioneaza la fel ca un tort.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: