pofta buna

Placinta cu lamaie

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Blat: 150 g unt(mai bine 1 pachet sau şi mai bine 1 pachet margarină Wiesana),75 g zahăr,300 g făină,1 gălbenuş,3 linguri suc de lămâie.
Cremă: 400 ml lapte,50 g zahăr,5 gălbenuşuri,50 g amidon,2 lămâi întregi şi mari.
Bezea: 5 albuşuri de ou,100 g zahăr,50 g zahăr pudră.

Mod de preparare
Blatul :
Taiati untul rece in cubulete si amestecati-l cu zaharul, faina, galbenusul si zeama de lamaie; framantati bine. Puneti coca astfel obtinuta intr-o folie de aluminiu si puneti-o la frigider pentru cca.60 de minute. Incalziti cuptorul la 180°C si intindeti coca in forma. Partea de sus trebuie sa acopere marginea formei. Intepati coca de cateva ori cu o furculita. Puneti forma în cuptor pentru 25 – 30 de minute.
Crema:
Intre timp, amestecati la foc mic, laptele cu zaharul si lasati-l sa fiarba molcom. Amestecati galbenusurile, amidonul si 2 linguri din laptele cu zahar. Adaugati acest amestec peste laptele cu zahar şi lasati-l sa dea cateva clocote.Spalati lamaile cu apa fierbinte, dati-le pe razatoare si apoi stoarceţi-le bine. Adaugati peste crema de lapte coaja rasa si sucul celor 2 lamai, amestecati si lasati apoi crema sa se raceasca putin.
Bezeaua:
Bateti bine albusurile de ou.Adaugati putin cate putin zaharul si bateti in continuare. Adaugati zaharul pudra. Amestecati 1/3 din bezea cu crema de lamaie calduta.
Finisare:
Adaugati peste blatul scos din cuptor, crema de lamaie si bezea, care trebuie sa fie calda si neteziti bine crema ; adaugati si restul de bezea. Puteti sa-i dati diverse forme cu ajutorul unei linguri.
Introduceti placinta astfel obtinuta in cuptorul incins la 180°C si lasati la copt cca. 10 minute. Eventual, o mai puteti lasa in cuptor pana ce bezeaua devine auriu-maronie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: