pofta buna

Placinta cu crema

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Pentru 3 pahare pline de faina se iau 350 g unt sau margarina, 1/2 pahar apa, 1/4 lingurita sare, 1/2 lamiie sau putina sare de lamiie dizolvata in apa. Pentru spuma de albusuri se iau 4 albusuri si un pahar de zahar tos

Mod de preparare
Se prepara un aluat frantuzesc, se intinde o foaie subtire dupa marimea tavii in care se va coace. Se pune in tava, se impunge cu furculita in citeva locuri si se coace in cuptor 12-15 minute. Se coc astfel citeva foi. Dupa ce s-au copt, se pun foile pe masa, se indreapta marginile retezindu-le cu un cutit, iar bucatile retezate se toaca marunt si se pun de o parte. Se intinde pe o foaie un strat de sau crema cu unt se niveleaza, se acopera cu o alta foaie, peste care se intinde de asemenea crema. In felul acesta se fac in total 3-5 foi. Foaia de deasupra, unsa cu crema se presara cu bucatile de foi farimitate. Prajitura se taie in lung in fisii late de 6-7 cm, apoi fiecare fisie se taie pe lat pentru a obtine prajituri patrate. Se presara pe deasupra cu zahar pudra, se asaza pe platou si se servesc. Pe fisiile taiate si unse cu crema se poate intinde un strat de 1 cm de albusuri batute spuma cu zahar (bezele) care se netezeste si se presara cu farimituri din foaie. Fisiile se asaza pe tava si se pun pentru 2-3 minute in cuptorul incins. Se scot apoi se taie pe lat, se presara pe deasupra cu zahar pudra si se aranjeaza pe platou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: