pofta buna

Glazura galbena

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
4 galbenusuri, 100 g zahar, 15 ml zeama de lamiie sau rom, un pachetel cu zahar vanilat.

Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-o farfurie adinca si se freaca cu o furculita inoxidabila cca 10 minute sau cu un tel mic inoxidabil, pina cind compozitia devine ca o crema spumoasa care abia curge.Se poate freca si cu mixerul cca 2 minute.Glazura se desarta peste prajiturile coapte in foi, aranjate cu marmelada (arlechin) sau cu diferite creme (cu foi coapte dinainte), se intinde cu cutitul, acoperind toata foaia de deasupra si apoi se orneaza cum s-a aratat, avind grija sa nu se acopere prea mult fondul galben.Se lasa sa se usuce 4-5 ore (sau cit este necesar), fara sa se introduca in cuptor,apoi se taie in dreptunghiuri de 3/5 cm sau mai mici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: