pofta buna

Dobos

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Foi: 500 g de faina, 100 g de unsoare sau margarina, 100 g de zahar, 2 linguri de miere, 1 ou intreg, 200 g de lapte, o lingurita de amoniac, putina sare.
Crema: 400 g de unt, 300 g de zahar, 250 g de apa, 100 g de faina, 2 oua intregi, o lingura de cacao, 1 plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare
Se framanta toate la un loc, se imparte aluatul rezultat in 6 si se intind 6 foi care se coc pe dosul tavii (foile trebuie sa ramana albe.
Se amesteca ouale cu zaharul, faina, cacao si zaharul vanilat, se adauga apa si se da compozitia rezultata la foc mic, unde se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul. Cu crema rezultata se ung foile si se glazureaza pe deasupra. E preferabil sa se lase de pe o zi pe alta, pana se inmoaie foile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: