pofta buna

Deliciu cu nuci, vanilie si dulceata

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
150 gr. unt, 3 linguri zahar pudra, 4 oua, 250 gr. faina, coaja si zeama de la ½ lamiie, 1 praf vanilie, un virf de cutit bicarbonat, 150 gr. zahar, 150 gr. nuci pisate, 300 gr. marmelada sau dulceata scazuta

Mod de preparare
Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framinta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se asaza in tava. Se da la cuptor la foc mic. Cind foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cit se poate de repede se intinde peste ea un strat de marmelada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma celor 4 oua, amestecate cu 150 gr. zahar si cu nucile pisate. Se da din nou la cuptor ca sa se coaca. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: