pofta buna

Ciorba de fasole boabe

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
150-200 fasole boabe, morcov, patrunjel, o ceapa medie, un ardei gras, 2 rosii, 150 g sfecla rosie, bors, (zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau sare de lamiie), leustean, telina, sare.

Mod de preparare
Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole. Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa. Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt. Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: