pofta buna

Choux a la crème

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
125 g faina, 100 g unt sau untdelemn, sau margarina, 1/4 l apa, 3 oua mari, 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare
In virful cornetului se introduce un sprit cu orificiul de 1 cm diametru, sau ceva mai mare; apoi, aluatul de ecler se pune in cornet si , in tava neunsa, se asaza in forma de spirala, ca un con cu baza de cca 4 cm si inaltimea tot de cca 4 cm:distanta dintre conuri va fi de cca 4 cm.Aluatul pentru ecleruri este cunoscut sub aceasta denumire, deoarece eclerurile si choux-urile sint prajituri specifice acestui aluat.Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc;se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.Se lasa, apoi, sa se raceasca sau se raceste, amestecindu-l in continuare, pe apa rece.Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind bine dupa fiecare, pina se incorporeaza in aluat.Daca ouale sint mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pune in tava.In lipsa cornetului se poate pune cite o lingurita cu virf din aluat; aceste gogosi se asaza cu o distanta de 3 cm intre ele.Se coc 30 minute, dupa indicatiile date la aluatul pentru ecleruri.Nu se deschide cuptorul, in nici un caz, 20 minute.Choux-urile vor creste frumos si vor fi goale inauntru.Dupa ce s-au racit, li se taie cite un capac (pe la jumatatea lor), se umplu cu crema rece de vanilie si, apoi, li se asaza capcul.Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu cite o rozeta din din frisca cu gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: