pofta buna

Chec in doua culori

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Zahar tos (1 ceasca), oua (2), untdelemn (1 ceasca), lapte (1 ceasca), faina (cat cuprinde), praf de copt (1), rom (2 linguri), zahar vanilat (1 praf), coaja de lamiie, cacao (2 linguri).

Mod de preparare
Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu telul timp de 5 minute. Continuind sa se bata, se adauga treptat untdelemnul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie, romul si faina, pana cand aluatul capata consistenta unei smantani ceva mai groase. Compozitia se-mparte-n doua. O parte ramane galbena iar cealalta se amesteca, cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau cu margarina si presarata cu faina, se toarna intai compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se daschida cuptorul deoarece checul se poate lasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: