pofta buna

Chec Ica

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
6 oua, 280 g de zahar, 280 g de faina, 250 g de margarina, coaja de lamaie sau vanilie, 100 g de stafide, un pumn de miez de nuci, rahat, visine.

Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu margarina si zaharul, se adauga faina, un praf de vanilie si apoi albusurile batute spuma. Intr-o tava de chec (merge si una de cozonac), unsa bine cu margarina si tapetata cu faina, se toarna compozitia rezultata in care se adauga stafide sau nuci sau rahat, sau de toate, dupa posibilitati. Se da la copt in cuptorul incins in prealabil, la foc mic, pana ce checul este copt (se verifica cu scobitoarea).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: