pofta buna

Chec cu mac si pere

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente (pentru 8 portii)
2 pere mari, curatate de coaja si taiate felii, 25 g unt, 5 linguri sirop de zahar, 175 g unt la temperatura camerei, 175 g zahar tos, 3 oua, batute, 1 lingurita esenta de vanilie, 175 g faina, cernuta, la care adaugati 1 praf de copt, 4 linguri mac

Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Asezati perele in forma, puneti din loc in loc cubulete de unt din cantitatea de 25 g si stropiti cu siropul.
Frecati untul cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare. In ouale batute, adaugati esenta de vanilie. In untul frecat, incorporati treptat faina si macul, alternand cu ouale batute.
Turnati compozitia in forma si dati la cuptor timp de 25 de minute. Acoperiti cu folie si mai tineti la cuptor inca 20-25 de minute (checul trebuie sa creasca si sa se patrunda). Lasati sa se raceasca in forma timp de 15 minute.
Rasturnati checul pe un platou alungit si serviti taiat felii, stropite cu sirop cald si crema de ou, inghetata de vanilie sau frisca batuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: