pofta buna

Cataif

Posted on: Noiembrie 8, 2008

Ingrediente
Foaia: 3 oua, cca 270 g faina
Siropul: 200 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom.
Umplutura: 1 kg frisca.

Mod de preparare
Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taieteii se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul, dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumatate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, pe jumatatea cealalta se pune un strat de 3-4 cm grosime de frisca, pe ea se pun patratele in ordinea in care au fost, dupa forma lor, trecind cu cutitul prin frisca se taie si foaia de dedesubt.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: