pofta buna

Tocana de cartofi cu carnaciori

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
1 kg de cartofi, 500 g de carnaciori, o legatura de ceapa verde sau 2 cepe uscate, un ardei, o lingurita de boia, 2 linguri de faina, patrunjel verde tocat.

Mod de preparare
Ceapa se curata, se spala si se taie: cea uscata – marunt, cea verde – ineluse. Se pune in cratita, cu carnatii taiati felii. Se pun 2 cesti de apa peste acestea si se pun la foc. Cartofii se curata, se spala bine si se taie in sferturi. Cand incepe sa clocoteasca continutul cratitei, adaugam apa cat sa acopere cartofii. Se lasa la fiert 15-20 de minute de cand au inceput sa clocoteasca. In acest timp cele 2 linguri de faina se desfac cu putina apa si se adauga continutului cratitei. Se mai lasa sa dea un clocot, se stinge focul si se serveste cu patrunjel verde tocat. Cine doreste poate adauga o lingura de smantana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: