pofta buna

Sufleu cu branza de vaci

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
6-8 mere, zeama de la o lamîie, 6 linguri brinza de vaci, 3 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de nuci macinate, o lingura buna de gris, 2 linguri de unt netopit, sirop de fructe, pesmet si 1/2pachetel de praf de copt.

Mod de preparare
Spalati bine merele, curatati-le si scoateti-le casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, stropiti apoi merele cu zeama de lamîie sau apa cu putin otet. Separat, frecati brinza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de lamîie rasa pina obtineti o crema spumoasa. Adaugati apoi nucile, grisul si praful de copt stins cu zeama de lamîie. Puneti merele combinate cu albusul batut spuma tare, omogenizati compozitia prin rasturnare, pentru ca albusul sa nu se lase. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra puneti restul de unt taiat in cuburi mici. Coaceti sufleul la foc potrivit.

Servire
Serviti-l fierbinte cu sirop din fructe parfumate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: