pofta buna

Saratele cu smantana si cascaval

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
1 kg. faina de patiserie,250g.margarina(de preferinta DELMA sau RAMA),300g untura,5 linguri de smantina,1 lingura sare fina, 20g. drojdie, 200g cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100ml apa, 50ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou batute ,uan lingura cafea filtru, chimion, 100g cascaval ras.

Mod de preparare
Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor fara a le framinta,inclusiv cele 200g de cascaval ras mai putin apa.Cand a crescut drojdia se face un cuib in faina si se toarna drojdia dospita, se framinta bine aluatul pina se desprinde de pe mina, daca nu se leaga se adauga apa la temperatura camerei (bucatariei). Dupa ces-a framintat bine se face aluatul sul din care se taie bucati pentru intins. Foaia se intinde pe planseta cam de 3 mm grosime .Daca se fac sub forma de covrigei( cu forma de covrigei) aluatul intins va fi mai mare, iar daca se fac sub forma de betisoare aluatul se intinde sub forma de dreptughi latimea fiind egala cu lungimea betisoarelor . Inainte de a le taia sau decupa aluatul se unge cu galbenus batut cu cafeaua filtru fara zahar si deasupra se presara chimen sau cascaval dupa gust dupa care se decupeaza formele dorite.Este foarte gustos daca in aluat se pune o lingura-doua de chimen macinat fin(se gaseste in comert)iar deasupra se pune cascavalul ras.

Servire
Saratelele sub forma de betisoare se pot servi asezate in pahare drepte, in asa fel ca 1/2 sa fie afara din pahar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: