pofta buna

Placinta cu zacusca si cartofi

Posted on: Noiembrie 7, 2008

Ingrediente
200 g de aluat de paine, un borcan (420 g) cu zacusca dupa preferinta, 4 oua intregi, sare, piper, patrunjel verde sau uscat tocat marunt, 500 g de cartofi fierti in coaja.

Mod de preparare
Aluatul se lasa la crescut, timp in care se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoare. Se pun intr-un castron, se adauga zacusca, ouale intregi, se condimenteaza si se amesteca foarte bine compozitia. Se unge o tava mare cu margarina si se intinde aluatul astfel incat sa acopere suprafata tavii. Deasupra se intinde uniform compozitia de cartofi si zacusca si se da la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu. Se tine cam 25-30 de minute, pana ce aluatul s-a rumenit. Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca iar apoi se taie in patrate si se consuma calda sau rece, simpla, cu ketchup sau cu smantana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: